کمک معیشت ایثارگران در لایحه بودجه 1402و موانع این پیشنهاد دولت

ساخت وبلاگ

پنجشنبه بیست و دوم دی ۱۴۰۱ ساعت 20:43 توسط admin | 

  1. سامانه هدفمندی یارانه ها برای برنامه ریزی و تصمیم گیری در خصوص میزان یارانه های معیشتی دولت به مردم ایجاد شده است و ارتباطی با کمک معیشت ایثارگران و مشمولین بند ب ماده 88 قانون برنامه ششم و برنامه های قبلی توسعه کشورکه فاقد شغل و درامد هستند، نداشته است و تا کنون نیزمصوبه و مستند قانونی مبنی بر محدود کردن تعداد معیشت بگیران براساس دهک بندی خانوار از سوی مجلس یا دولت ابلاغ نشده است و همه کمک معیشت بگیران تابع قوانین خاص ایثارگران هستند.

  1. در سامانه رفاه وزارت تعاون، دارایی های شخص ایثارگر به صورت مستقل ارزیابی نشده، بلکه درامد کل افراد خانوار شامل درامد همسر و فرزند نیز محاسبه شده است، در حالیکه طبق قانون و ایین نامه های مربوطه، فقط درامد شخص ایثارگر می بایست پایش شود، لذا ضرروی است در سامانه رفاه برای ایثارگران این برنامه ریزی انجام شود .

  1. در سامانه مذکور برای جانبازانی که هیچ گونه شغلی ندارند به اشتباه نوشته شده کارمند، که برخلاف واقعیت است و می بایست واژه متناسب دیگری برای معیشت بگیران انتخاب و طبق شرایط، برنامه ریزی شود .

  1. بسیار از فرزندان جانبازان برای کمک به پدرانشان که کمک معیشت بگیر هستند، بعد از ازدواج یارانه خود را جدا نکردند، همین موضوع باعث شده است درآمد فرزندان نیز به حساب درامد جانبازان معیشت بگیر اورده شود و اصلاح این جدا سازی ها، با توجه به فراهم نبودن زمینه های نرم افزاری در سامانهرفاه بسیار زمان بر است . پیشنهاد می شود تمامی مردم حق انتخاب برای یارانه معیشتی خود داشته باشند و در سامانه با ارائه شماره حساب این خواسته به اسانی محقق شود( هم اکنون برای این کار بسیارساده، مردم می بایست دهها تردد به سازمانهای مختلف داشته باشند و زمان زیادی صرف کنند که برخلاف طرح تکریم و رضایت مردم است) در حالیکه با یک برنامه نویسی ساده می توان این فرایند پیچیده را حذف کرد .

  1. دفاتر پلیس بعلاوه ده اطلاعات دقیق و کاملی از قوانین مربوطه به سامانه یارانه ندارند، طبق گزارشات ارسالی، برخی دفاتر به آسانی امور تفکیک فرزندان جانباز را انجام داده اند، ولی بسیاری از دفاتر آگاهی ندارند و مردم را برای گرفتن معرفی نامه و طی مراحل اداری پیچیده به فرمانداری و بخشنداری و ..... سرگردان می کنند

  1. تا کنون زمینه های تفکیک یارانه همسر از جانباز ایجاد نشده است و همین موجب شده تا دهک خانوار جانبازانی که همسرانشان شاغل هستند در دهک هشت و بالاتر قرار بگیرد. بدیهی است با توجه عدم توانایی داشتن شغل از سوی جانبازان، طی سالیان گذشته همسران و فرزندان ضمن پرستاری از جانباز، بیشتر هزینه های خانوار را نیز تامین کردند که کارشان قابل تقدیر است.

  1. سامانه حمایتی رفاه به روز رسانی نشده است و به بسیاری از دستگاههای کشور از جمله سازمان ثبت اسناد و املاک کشور متصل نیست و بسیاری از دارایی های افراد از جمله زمین و املاک قولنامه ای در این سامانه نادیده گرفته شده است. برای مثال ممکن است فردی در دهک یک قرار گرفته ولی کل ثروتش به دلیل همین ایرادات در سامانه ثبت نشده باشد و صاحب املاک نجومی باشد یا سرمایه های دیگری داشته باشد، ضمن اینکه قوانین زمین و املاک قولنامه ای در کشور نیز هنوز ساماندهی نشده است .

  1. افراد جامانده از یارانه طی سالهای گذشته نیز در این سامانه نادیده گرفته شده اند و هنوز برای افراد جامانده برنامه ریزی انجام نشده است و ایثارگران طی سالهای گذشته دسترسی برای درخواست و ثبت نام نداشته اند و به همین دلیل، مشمول عدم افزایش کمک معیشت شناخته شده اند!

  1. سامانه مذکور یک طرفه است و مردم نمی توانند دلایل و مستندات اعتراض و درخواست بازنگری خود را به سامانه ارسال کنند و جزییات دارایی های اعلام شده نا مشخص است و اصلاح سامانه به اینده های دور موکول شده و شاخص های مربوطه شفایت لازم را ندارد .

  2. بین صفحه نمایشی که جانبازان در سامانه می توانند دهک خود را رویت کنند و گزارشات که بنیاد به آن دسترسی دارد، اختلاف دهک وجود دارد، برای مثال تعدادی از جانبازان تصویر دهک خود از سامانه را ارسال کردند و همان شماره کد ملی جانباز از بنیاد نیز بررسی شد، نتیجه بررسی ها نشان داد جانبازی که دهک خود را در سامانه، شش یا هفت مشاهده می کند، در گزارشات بنیاد، همان فرد حدود دو دهک بالاتر یعنی هشت و نه تعیین شده است! درحالیکه می بایست چند دهک پایین تر تعیین شود

  1. سامانه مذکور از نظر زمان گزارش گیری نیز به روز رسانی نشده است برای مثال ممکن است جانبازی قبلا و حتی تا یک سال پیش شرایط مناسبی داشته ولی هم اکنون نیاز به حمایت دارد ، به گزارش یکی از جانبازان ایشان تا سال 95 در خارج از کشور زندگی می کرده است و سفرهای زیادی داشته ولی طی سالهای اخیر به دلیل مشکلات خانوادگی و جدایی از همسر و فرزند، هم اکنون حتی محلی برای اسکان ندارد و همین فرد به دلیل درامد فرزندش که بسیار سرمایه دار است، در دهک دهم قرار گرفته! و فرزندش برای تفکیک یارانه پیگیری نمی کند و نسبت به معیشت پدر بی تفاوت است . ایشان به دلیل شرایط مالی چند سال قبل و درامد فرزند، در دهک دهم قرار گرفته است. انهم با شرایط بسیار بسیار سخت و در صورت عدم اصلاح سامانه، امکان کاهش دهک هم ندارد. پیشنهاد می شود شرایط اقتصادی شخص جانباز در شش ماهه اخرمنجر به موعد پایش بصورت مستقل ارزیابی شود و نه سالهای قبلی برای کل خانوار( برای مثال اگر موعد پایش ابتدای سال 1401 است درامد بین مهر 1400تا اسفند 1401 پایش شود)

  1. بعضی از جانبازان به دلیل اینکه فرزندشان در شرکت های هواپیمایی شاغل است و تردد های زیادی به خارج از کشور داشته، در دهک دهم قرار گرفته است

  1. شرایط اقتصادی هر فرد ممکن است در هر ماه تغییر کند و این مووضع در خصوص پشت نوبتی ها هم صادق است ، لذا دهک بندی به تنهایی نمی تواند معیار مناسبی برای کمک معیشت جانبازان که در کهولت سن هستند و نیاز به آرامش و امنیت دارند، باشد.

  1. بعضی از جانبازان مدیریت پس انداز والدین پیر و از کارافتاده خود را به عهده دارند، که این پس انداز اگر چه به نام جانباز است ولی به شخص دیگری تعلق دارد .

  2. در بین ایثارگران دهک هشت و بالاتر، همسران جانبازان متوفی که به تنهایی سرپرست خانوار هستند و حتی جانباز 35درصد فاقد مسکن و هر گونه درامد دیده می شود. همچنین جانبازانی هستند که دارای 30 سال سابقه دریافت کمک معیشت دارند و از حدود سال 70 تا سال 90 بابت از حقوق شان حق بیمه نیز کسر میشده و دارای فیش حقوق بوده اند که بدون دلیل، حقوق حالت اشتغال انها تبدیل به کمک معیشت شده است و طبق قانون بودجه 1400 از ساتا به بنیاد منتقل شده اند

خواسته های بحق ایثارگران از مجلس شورای اسلامی برای اصلاح کمک معیشت در قانون بودجه سال 1402

- در بند 6 تبصره 12 کلمه رزمندگان و جانبازان فاقد درامد غیر حالت اشتغال اضافه شود به نحوی که همانند والدین شهدا مشمول حقوق مستمری شوند

- رزمندگان و جانبازان موضوع این بند در صورت تاهل مشمول دریافت حق عائله مندی و در صورت داشتن فرزند مشمول دریافت حق اولاد طبق قانون مدیریت خدمات کشوری می باشند

- در صورتیکه رزمنده و یا جانباز بازنشسته باشد و مبلغ حقوق بازنشستگی ایشان از حقوق مستمری تعیین شده در این بند کمتر باشد، پرداخت تفاوت حقوق، برای جانبازان به عهده بنیاد شهید و امور ایثارگران و برای رزمندگان به عهده سازمان رزمندگان می باشد

- پرداخت حق بیمه بصورت خویش فرمایی و دارا بودن سابقه پرداخت حق بیمه در صندوق های بازنشستگی قبل از زمان درخواست، مصداق دارا بودن شغل و درآمد نیست و پرداخت مستمری حقوق تا زمان رسیدن به شرایط بازنشستگی بلا مانع است و شاغل بودن افراد تحت تکلفل قانونی، مانعی برای برقراری حقوق مستمری رزمندگان و جانبازان موضوع این بند نمی باشد .

- اعطای مجوز کسب و یا وام اشتغال، برای مستمری بگیران موضوع این بند در جهت ایجاد کسب و کارهای کوچک و توان افزایی ایثارگران بلا مانع است .

- با توجه به اینکه ایثارگران دارای هزینه های مضاعف برای درمان و غیره دارند، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است شاخص ایثارگری را به شاخص های هزینه ای سامانه حمایتی اضافه نماید و همه مستمری بگیران تحت پوشش بنیاد و سازمان رزمندگان در سه دهک درامدی پایین تر قرار داده شوند.

- بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان رزمندگان مکلفند تمامی کمک های رفاهی و مناسبتی را همانند کارمندان شاغل، به ایثارگران تحت پوشش خود ارائه نمایند

سهمیه همسران و فرزندان رزمنده و جانبازان زیر25% در دانشگاه...
ما را در سایت سهمیه همسران و فرزندان رزمنده و جانبازان زیر25% در دانشگاه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : razmande-janbaz بازدید : 150 تاريخ : سه شنبه 18 بهمن 1401 ساعت: 20:33